Crabbelaer is een Gents bier. Het heeft een licht zurig aroma en een uitmuntende volle bitterheid en is hierdoor een perfecte aperitief.

Het is een bier van hoge gisting gemaakt met 3 soorten mout en rijk gehopt met een aromatisch duo.
Het is gekenmerkt door zijn romige kraag en lichte troebel door het tarwemout en de gebruikte gist.
Het loopt languit in de mond en heeft een toets van abrikoos en ananas .6,5 Vol % alc en 40 EBU.

Bestellen of kopen

Crabbelaer is een Gents bier met een beperkt volume en daarom hebben we gekozen voor de korte-keten-verdeling:
Je kan het bier aan 33 euro per bak afhalen in één van onze 2 verdeelpunten in Gent (Brugse Poort of Gent Zuid).
Wil je meer dan 10 bakken bestellen? Vul dan het bestelformulier in.

Massa’s bier geproefd vooraleer het recept te bepalen

Benoit, Kenny en Kristof hebben in 2012 de handen in elkaar geslagen om deze droom waar te maken. Gepassioneerd door bier en geïnspireerd door de rijke Gentse historiek, cultuur en dynamiek voor het ondernemerschap hebben ons ertoe geleid om na vele maanden voorbereiding dit mooie lekkere bier te maken en onze droom te leven

Proeftips

Zet de Crabbelaer koud tussen 7 en 10°C rechtop. Schenk het in een kelk- of tulpvormig glas. In dit glas komen de aroma’s beter tot hun recht en dat bevordert de smaakbeleving. Zorg ervoor dat het glas vetvrij is voor de vorming van een mooie fijne romige schuimkraag. Je kan kiezen of je de gistbodem uit de nagisting al dan niet volledig uitschenkt. Deze gist geeft het bier zijn troebelheid in het glas. Drinken, binnenslikken of genieten? Om te proeven neem je je tijd. Bekijk het bier: kleur, pareling en schuim tegen een lamp, ruik aan de kraag, wals het bier langs de rand en ruik een tweede maal. Drink met kleine teugen en laat de smaak tot zijn recht komen al rollend over tong en gehemelte. Adem uit via de neus na een slok. Zo komen de aroma’s die het bier rijk zijn via de mond tot zijn recht en gaat men ze sterker waarnemen.

Afhalen  zaterdag tussen 10 en 11u.
Geitstraat 77 – 9000 Gent
*mits er voldoende stock aanwezig is

Op afspraak afhalen tijdens de kantooruren
Vijfwindgatenstraat 21E – 9000 Gent